Sök
  • lenaismattsson

Kultur under Covid-19

Uppdaterad: för 3 dagar sedan


Kultur under covid-19 - en mobilfilmsserie


Konstnärerna Lena Mattsson och Ola Åstrand bad ett tiotal kulturarbetare filma sig själva med mobiltelefonen och berätta hur de tänker om det som händer våren 2020. I dessa poetiska och intima filmer blir vi inbjudna till att höra berättelser om allt från pågående och inställda projekt, ändrade arbetssituationer, tankar om pandemin men också en del hopp och inspiration. Lena Mattsson har sammanställt, klippt och redigerat materialet. Musiken är skapad av Noah Jaskoviak Åstrand om inte annat anges. Serien är kuraterad av konstnärerna Lena Mattsson och Ola Åstrand och producerad av Borås Konstmuseum.


Lena Mattsson och Ola Åstrand gör också en utställning om svensk 90-talskonst för Borås Konstmuseum. Utställningen som bär titeln Generation skulle ha öppnat den 5 juni men är på grund av covid-19 framflyttad till i hösten 2020. Mer information om denna kommer separat framöver.

Premiärrelease kl 10 torsdag 7 maj 2020!

Först ut är curatorerna själva, Lena Mattsson och Ola Åstrand, som reflekterar över vad som händer med kulturen under Covid-19. De är båda konstnärer och har känt varandra i många år och samarbetet i flera projekt och debuterade som konstnärer på 90-talet.

Med premiär den 7 maj kommer därefter nya filmer måndagar, onsdagar och fredagar kl 10 mellan 11/5-3/6 2020. Filmerna kommer att visas här hemsidan och på vår youtube kanal.


Torsdag 7 maj Lena Mattsson, konstnär. Ola Åstrand, konstnär.


Måndag 11 maj Maya Eizin Öijer, konstnär.


Onsdag 13 maj Torkel Rasmusson, textförfattare och musiker.


Fredag 15 maj Dana Sederowsky, konstnär.


Måndag 18 maj Jean Louis Huhta, kompositör, musiker och DJ.


Onsdag 20 maj Elena Wolay, musikjournalist, DJ, klubb- och festivalarrangör.

Håll utkik för datumJohan Jönsson, författare.

Fredag 22 maj Max Gustafsson, satirtecknare.


Måndag den 25 maj Johan Jönsson, författare.


Onsdag den 27 maj

Tova Mozard, konstnär och Isak Sundström, konstnär och musiker.


Fredag den 29 maj

John Skoog, konstnär.


Måndag 1 juni

Stina Fors, koreograf, performance artist och trumslagare.


Onsdag den 3 juni Potato Potato, normkritisk och samhällsaktuell teater, performance och scenkonst.Länk till Borås Konstmuseum hemsida för mer information

https://boraskonstmuseum.se/offentlig-konst/undersida-offentlig-konst/kultur-under-covid-19.htmlMax Gustafsson, satirtecknareElena Wolay, musikjournalist, DJ, klubb- och festivalarrangör.Jean Louis Huhta, kompositör, musiker och DJDana Sederowsky, konstnär.Torkel Rasmusson, textförfattare och musiker.Maya Eizin Öijer, konstnärLena Mattsson, konstnär.Ola Åstrand, konstnär70 visningar

GET IN TOUCH:

CONTACT US:

Phone +46 706181868

Email: lenaismattsson@hotmail.com

Lena Mattsson

Korngatan 5

212 20 Malmö, Sweden

  • Vimeo Social Ikon
  • Linkedin Social Ikon
  • Blogger Social Ikon
  • Instagram Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • YouTube Social Ikon

© 2018  Lena Mattsson